skip to Main Content
Zaterdag 20 April: De Mattheus Passie Met Tango Extremo En Peter Faber Als Verteller

Zaterdag 20 april: De Mattheus Passie met Tango Extremo en Peter Faber als verteller

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, wordt in deze voorstelling vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist, met de Nederlandse hertaling van theatermaker Jan Rot.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.
Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, welke sinds  haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

De Mattheus Passie is in theater Koningsduyn te zien op zaterdag 20 april.

Kaarten: https://www.geesterhage.nl/productie/mattheus-passie-met-peter-faber/

Back To Top